Christel Sins-Camp profielfoto

Achtergrond

Zolang ik me kan herinneren, ben ik al met textiel bezig. Als meisje breide ik truitjes voor mijn Barbies en naaide er met de hand rokjes en tassen bij. Later maakte ik hele kledingcollecties voor mezelf en mijn kinderen. Op een gegeven moment was het maken van kleding geen uitdaging meer, dus ging ik op zoek naar iets anders. Wat boeken bij de bibliotheek geleend over quilten, wat stofjes bij elkaar gezocht en een paar traditionele kussens gemaakt. Maar het maken van een grote quilt op deze manier was ook niet wat ik wilde. Op mijn verdere zoektocht kwam ik “Artquilten” tegen en daar ligt een grotere uitdaging. Want niets moet en alles mag, dus “the sky is the limit”. Na vele workshops en cursussen heb ik halverwege 2016 de kaderopleiding van het Quiltersgilde “Quilten Speciaal” afgerond.

Mijn textielwerk

Het bezig zijn met één groot project werkt niet voor mij. Ik moet kunnen schakelen tussen het één en het ander; van de hak op de tak… Chriss Cross! Nu werk ik aan allerlei projecten, vaak tegelijkertijd, van traditioneel met een twist tot 3D-ontwerpen, voor exposities, wedstrijden of in opdracht. Daarnaast geef ik ook workshops in mijn atelier.
Ik gebruik vaak gebruikte materialen, zoals kleding, gordijnen en huishoudlinnen, maar ook gevonden voorwerpen, verpakkingsmaterialen en alles wat ik verder nog tegenkom…

Inspiratie

Mensen en hun gevoelens en emoties zijn mijn grote inspiratiebron.Uren kan ik hen bestuderen. Maar ook emoties vinden in stoffelijke zaken is iets wat mijn inspireert tot het maken van allerlei creaties.